· 

Jesse Smit fluit eerste wedstrijd bij VV Holwierde

 

Afgelopen zaterdag floot de pas 12-jarige Jesse Smit zijn eerste wedstrijd. De speler van VV Holwierde Onder-15 floot de Onder-11 van Holwierde tegen Noordpool, waar ook zijn broertje Wietse in speelt. Dit als onderdeel van het beleid van de club om meer en ook jongere scheidsrechters bij de club te betrekken. Zo heeft een paar weken geleden Allianne van der Eide haar eerste wedstrijd bij de Onder-13 gefloten.


Jesse had zich goed voorbereid op de wedstrijd en hield steeds goed overzicht op het spel. Hij leidde dan ook de wedstrijd, die eindigde in een 4-14 verlies van Holwierde, prima naar het einde toe. Jesse vond het vooraf wel spannend, maar kwam erg enthousiast van het veld af en hoopt snel nog een keer te kunnen fluiten om het geleerde weer in praktijk te kunnen brengen.