· 

Be Quick 1887 JO17-5 – Holwierde JO 17-1

 

23 november stond bij de spelers van de JO-17 met vette letters in hun agenda. De wedstijd tussen de beide teams die nog ongeslagen waren in de najaarscompetitie.

 

Wij vertrokken met een bijna fitte selectie. Alleen Roan ontbrak, die al een paar weken vanaf de kant moest toe kijken door een schouderblessure. Gelukkig was onze spits, Arjan, weer op tijd fit. Hij was twee weken voor deze wedstrijd geblesseerd geraakt bij een wedstijd van het derde.

We gingen uit van onze eigen kracht, vooruit voetballen met veel druk op de bal. Daar was de tegenstander erg door verrast. En zo waren wij de eerste 10 minuten de bovenliggende partij. Zo kwamen we ook op een verdiende 0-1 voorsprong. Hierna kwam Be Quick ook beter in hun spel, maar door uitstekend keeperswerk van Richard bleef het 0-1. Ook van onze kant waren flinke kansen maar het bleef tot de rust 0-1.

 

Na rust ging Be Quick meer op de aanval spelen, hierdoor kwam er voor ons ruimte voorin, het werd door onze snelle spitsen dan ook snel 0-2 en ook de 0-3 volgde snel. We dachten dat de wedstrijd was gespeeld, maar niks was minder waar. We werden een half uur lang onder druk gezet en de verdediging moest alle zeilen bij zetten. Be Quick kwam terug tot 2-3 en het werd weer een wedstrijd. Kansen waren er over en weer. 15 minuten voor tijd werd het 2-4. Maar 5 minuten later werd het 3-4. Met nog 10 minuten op de klok zette Be Quick aan voor een eindsprint, maar we hielden met zijn allen gelukkig stand. Toen ook de 5 minuten blessuretijd om waren, was het eindsignaal dan ook een verlossing. De drie punten gingen mee naar Holwierde.

 

Met nu nog 3 wedstrijden voor de boeg komt het kampioenschap voor dit team erg dichtbij! Dit zijn allemaal thuiswedstrijden, onze jongens en meiden kunnen alle support gebruiken, dus we zien jullie graag langs de lijn.

 

Naast dat het in de competitie heel goed gaat, zit de JO17 ook nog in de beker. Op woensdag 11 december spelen ze een uitwedstrijd tegen Groninger Boys JO17-1.

 

Verslaggever:    Marten Jan Bos